Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Avrupa Genişletilmiş İstişare Kurulu (AGİK) toplantıları kapsamında gerçekleştirilen gala programı, Almanya’nın Gelsenkirchen kentindeki Bellavue Etkinlik salonunda yoğun katılımla yapıldı.

KÖLN – MÜSİAD NRW Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen programa; Necmeddin Bilal Erdoğan, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir ve çok sayıda siyasetçi, diplomat, iş insanı ve sivil toplum temsilcisi katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Dünya birincisi Hafız Bünyamin Akdağ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD NRW Başkanı Yunus Arslan, MÜSİAD’ın yalnızca bir ticaret ağı değil; güven, ahlak ve dayanışma temelli bir değer hareketi olduğunu vurguladı. Avrupa’daki Türk girişimcilerin hem bulundukları ülkelere hem de Türkiye’ye katkı sunduğunu ifade etti.

MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Mahmut Asmalı ise iş hayatında başarının aile, toplum ve manevi değerlerle dengeli yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, derneğin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda medeniyet perspektifi taşıyan bir yapı olduğunu belirterek, Türk iş dünyasının küresel dönüşümde daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Avrupa’daki Türklerin yaklaşık 150 bin işletme ile 750 bin kişiye istihdam sağladığını ve 75 milyar dolarlık ekonomik katkı sunduğunu açıkladı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan da Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 65 milyar dolara ulaştığını belirterek, bu başarıda Avrupa’daki Türk girişimcilerin önemli rol oynadığını ifade etti.

Gecede konuşan Necmeddin Bilal Erdoğan ise Türkiye ekonomisinin son yıllardaki büyümesine dikkat çekerek, MÜSİAD’ın bu süreçte önemli katkılar sunduğunu vurguladı.
Program sonunda sponsorlara plaket takdim edilirken, gün içerisinde düzenlenen panellerde Türkiye’deki yatırım fırsatları ve uluslararası finansal gelişmeler ele alındı.











