11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın son bulduğunun müjdecisi arefe günü Mülheim an der Ruhr’da bulunan camiler hep birlikte Müslüman mezarlığını ziyaret ederek, vefat edenler için kuran okudular.

Önceki yıllarda her camii yönetimi ve cemati kendine göre bir saat belirleyip, arefe günü mezar ziyaretinde bulunurken, son birkaç yıldır birlikte hareket ederek, ortak belirledikleri saatte toplu olarak ziyarete gidiyorlar.

Bu yıl da yine ortak hareket eden cami yönetimleri 19 Mart 2026 – Perşembe günü 14.30 Mülheim an der Ruhr’da Zeppelin Str.deki büyük mezarlık içinde ayrılmış olan Müslüman mezarlığını ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında cami din görevlileri sırasıyla Kur’an-ı Kerim’den bölümler okudular. Dua ettiler. Okunan kuranlar ve dualar başta şehitlerimiz olmak üzere, vefat edenlerin ruhlarına hediye edildi.

Toplu olarak okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra mezarlıkta yakınları bulunanlar mezarları ziyaret ederek, dualar okudular.












