Murat Ali Blach – Essen

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, DİTİB Essen Bölge Kadın Birliği tarafından “Kadın Perspektifinden Dijital Şiddet ve Aile” konulu özel bir program düzenlendi. Etkinlik, Essen kentindeki bir salonun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Programa; Türkiye Cumhuriyeti Essen Muavin Konsolosu Elif Sağlık, DİTİB Federal Kadın Birliği Başkanı Nesibe Yılmaz, DİTİB Essen Eyalet Birliği Başkanı Özkan Güler, Bölge Kadın Birliği Başkanı Emine Kalabalık, cami derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinliğin konuşmacısı, Türkiye’den katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürü Hatice Kâhyaoğlu oldu. Programın sunuculuğunu ise Oya Kayabaşı üstlendi.
Program, DİTİB Essen Ulu Cami Din Görevlisi Nuri Garbetoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Essen Eyalet Kadın Birliği Başkanı Emine Kalabalık, DİTİB’in kadınlara yönelik sosyal ve bireysel gelişimi destekleyen çalışmalarına değindi.
Ardından selamlama konuşmalarına geçildi.
DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Özkan Güler, yalnızca kadına yönelik değil, her türlü şiddetin karşısında olduklarını vurguladı.
DİTİB Federal Kadın Birliği Başkanı Nesibe Yılmaz, kadının toplumdaki önemini “Kadın merhametin eli, adaletin sesi, hikmetin aynasıdır.” sözleriyle ifade etti.
Muavin Konsolos Elif Sağlık ise kadına yönelik şiddetin hiçbir kültür veya inançla açıklanamayacağını belirterek, daha adil ve eşitlikçi bir toplum inşa etme kararlılığının önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Hatice Kâhyaoğlu, 25 Kasım’ın tarihçesini anlatarak başladığı sunumunda, dijital şiddetin kadın ve aile üzerindeki etkilerini detaylarıyla ele aldı. Kâhyaoğlu, farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaparak, “Belki bir saate sığmayacak kadar geniş bir konu. Ancak amacımız, hayatımızın farkına varmak ve nerede hata yaptığımızı görebilmek.” dedi.

Program, Essen Bölge Birliği’nin katılımcılara hediye takdimi ve çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.











