Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği 20. yılını “Eğitime Destek Gecesi” ile kutladı …


Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD), kuruluşunun 20. yıl dönümünü “Eğitime Katkı Gecesi” başlığı altında düzenlediği gala ile kutladı.

Dernek düzenlediği bu gala ile Avrupa’daki Türk toplumundan saygın isimleri aynı hedef etrafında bir araya getirdi.

Gelsenkirchen’deki Vision Festhalle’de 7 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirilen geceye, çok sayıda davetli, iş insanı, sanatçı, yerel yönetim temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu katıldı.

Sunuculuğunu Gülbahar Merdivan ve Özlem Daudov’un üstlendiği program, Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından Dernek Başkanı Necmiye Öztürk açılış konuşması için kürsüye geldi.

“Eğitime Yapılan Her Katkı, Geleceğe Yatırımdır”

Dernek Başkanı Necmiye Öztürk, yaptığı konuşmada,
“Binlerce çocuğumuzun yüzünde umut olduk. İki ülke arasında sevgiyle kurulmuş güçlü bir köprü oluşturduk. Bu başarı sadece bir derneğin değil, gönül birliğiyle hareket eden herkesin başarısıdır. Eğitime yapılan her katkı, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.” ifadelerini kullandı.

Ardından Hakan Balcı ve orkestrası sahne aldı.

Türkiye’den özel olarak davet edilen sanatçı Ramazan Çelik, seslendirdiği parçalarla büyük beğeni topladı. Çelik’in Ferdi Tayfur’un “Gurbet” adlı eserine getirdiği özgün yorum salondan uzun alkış aldı.

Açık Artırmada Eğitime Destek Yağmuru

Gecede, deprem bölgesinden öğrencilerin, buradan ressamların hazırladığı tablolar, ve imzalı spor formaları açık artırmayla satışa sunuldu.
• Hataylı bir öğrencinin tablosunu Gelsenkirchen Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ercüment Salman,1907 Euro karşılığında derneğe kazandırdı.
• İmzalı Galatasaray formasını iş insanı Güray Doğru,
• 81 bin 938 yıldız işlemeli ışıklı Atatürk panosunu ise iş kadını Esra Sezer, kızı Eda Sezer için satın aldı.
• Bir çok iş insanı çocukların bir yıllık bursunu üstlenirken Bey Döner yönetim kurulu başkanı Mustafa Sayın kendisi ve eşi için iki çocuğun burs giderlerini üstlendi.
• Geceye katılan iş insanları ile 30 öğrencinin bursu garanti altına alındı.
• Etkinlik sonunda yapılan açıklamada, geceden sağlanacak gelirlerle birlikte 50’nin üzerinde öğrencinin eğitimine destek ulaştırılacağı duyuruldu.

“Kadınların Başarısı Gurur Verici”

Etkinliğe katılan Gelsenkirchen Belediye Başkanı Andrea Henze, kısa konuşmasında,
“Kadınların öncülüğünde böylesine anlamlı bir derneğin 20. yılını kutlamak büyük mutluluk. Şehrimizde kadınların başarılı işlere imza atmasından gurur duyuyorum,” dedi.

Öğrencilerden Duygusal Teşekkür Videosu

Gecede, Türkiye’de burs alan öğrencilerin mesajlarının yer aldığı bir video gösterimi yapıldı. Gençlerin duygularını paylaştığı bu bölüm, salonda duygu dolu anlar yaşattı.

Zeynep Avcı Coşturdu

TAYSD’nin 20. kuruluş yılı dolayısıyla özel bir pasta kesildi. Aynı gece, organizasyonda görev alan gazeteci Ramazan Kabataş’ın doğum günü de mini bir kutlamayla anıldı.

Etkinliğin finalinde sahneye çıkan Zeynep Avcı, Hakan Balcı Orkestrası eşliğinde seslendirdiği şarkılarla salonu coşturdu. Samimi sahne performansıyla beğeni toplayan sanatçı, geçmişine dair anılarını paylaşarak izleyicilerle bağ kurdu.

“Berlin’de doğdum ama Ruhr bölgesine ve sizlere karşı özel bir yakınlık hissediyorum. Bu akşam bir anlamda hasret gidereceğiz,”
diyen Avcı, Sezen Aksu’nun unutulmaz eserleri ve nostaljik pop parçalarıyla geceye damga vurdu.

HABER BİLGİSİ:

Haber ve Fotoğraflar:
Murat Pehlivan – Post Aktüel
İlhan Kılıç – HaberinSaati

  • Murat Ali BLACH

    • Bağımsız Objektif İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Koordinatörü • Avrupa'da çıkan Post Aktüel Gazetesi'nde gönüllü yazar ve editör

    Related Posts

    “Kadın Gücüyle Entegrasyon” Semineri Duisburg’da Gerçekleşti

    Umudum Ol…

    Daha fazlası

    Din görevlisi Ahmet Sekin vefat etti

    Almanya’nın Bochum…

    Daha fazlası

    Diğer Haberlerimiz

    :: OTOMOBİL İLE İLGİLİ AKLA GELEN HER ŞEY BU FUARDA

    :: OTOMOBİL İLE İLGİLİ AKLA GELEN HER ŞEY BU FUARDA

    Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkusu

    Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkusu

    RUHR ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

    RUHR ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

    DİTİB Essen Eyalet Birliği’nden 25 Kasım’a Özel Program

    DİTİB Essen Eyalet Birliği’nden 25 Kasım’a Özel Program

    UID Ruhr Dursun Baş ile yola devam

    UID Ruhr Dursun Baş ile yola devam

    “Kadın Gücüyle Entegrasyon” Semineri Duisburg’da Gerçekleşti

    “Kadın Gücüyle Entegrasyon” Semineri Duisburg’da Gerçekleşti

    ATİK Essen, Basın Temsilcileriyle Kahvaltıda Buluştu

    ATİK Essen, Basın Temsilcileriyle Kahvaltıda Buluştu

    ALMANYA’DA İLK KEZ YAPILDI!

    ALMANYA’DA İLK KEZ YAPILDI!

    Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği 20. yılını “Eğitime Destek Gecesi” ile kutladı …

    Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği 20. yılını “Eğitime Destek Gecesi” ile kutladı …

    Hey veliler, TÜRKÇE İLE KEŞFET Atölyeleri Başlıyor!

    Hey veliler, TÜRKÇE İLE KEŞFET Atölyeleri Başlıyor!