Mülheimer FC 1997 (Mfc97) sezona yenilgi ile başladı

Mülheim an der Ruhr’nın Landesliga temsilcilerinden Mfc 97 2025/26 sezonunun ilk maçını kendi evinde oynadı. SC Essen Schönebeck (SGS) ile karşılaşan Mfc 97 sahadan yenilgi ile ayrıldı.
Geçen sezon Oberliga’dan Landesliga’ya düşen Mfc 97 2025/26 17.08.2025 – Pazar günü kendi evinde yeni teknik direktörü Engin Tuncay ile taraftarının önüne çıktı.

Mfc 97’nin kadrosuna baktığımızda birçok oyuncunun ayrıldığını fark ettik. Yeni oyuncular ve yeni teknik direktör tez avantajı ile sahaya çıkan Mfc 97 rakibi karşısında arzulanan kollektif futbolu sergileyemediği gözlemlendi.
Maçın 32. dakikasında SGS rakibi Mfc 97’nin defasını aşarak ilk golünü atmayı başardı (Yassine Bentaleb) ve ilk yarı Mfc97’nin 0 : 1 kaybı ile kapandı. İkinci yarıda da Mfc 97 başarılı olamadı. Rakibi daha temkinli futbolu ile gole izin vermezken, geliştirdiği kontra ataklar ile Mfc 97’in kalesini zorladı ve 65. dakikada Niklas Parsch ile ikinci golünü attı. ( 0 : 2 ) Maçın 89. dakikasında bu kez Anel Corovic SGS’nin 3. golünü atmayı başardı ve maçı 0 : 3 kazanmayı ve puan hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. Ligin ilk haftasında 3 farkla yenen başka takım olmayınca da adını birinci sıraya yazdırdı. Mfc 97 ise en çok gol yiyen takım olarak ligin son sırası olan 18’de yer aldı.

Mfc 97 yakın bir zaman önce genel kurul yapmış, yeni seçilen başkan Muammer Tekin yönetiminde yeni bir yönetim oluşturmuştu. Yeni yönetimin hedefinde takım içinde oluşan olumsuz havayı dağıtmak, yeni ve başarılı oyuncular transfer etmek ve iyi bir teknik direktör ile geçmiş yıllardaki başarılarını tekrarlamaktı. Ancak ligin ilk maçı gösterdi ki Mfc 97 yeni toparlanmış ve oyuncular henüz birbirini tanımıyor.
Mfc 97 ikinci haftada deplasmana gidiyor ve DJK Blau – Weiss Mintard ile karşılaşacak. Mintard rakibi gibi lige yenilgi ile başladı. Bu nedenle her iki takım taraftarının yüzünü güldürmek için mücadele edecekler. Bu da 23.08.2025 Pazar günü çekişmeli ve heyecanlı bir maç izleyeceğiz.












